Wat komt er allemaal op je af

Kennismakings-gesprek

Bij het kennismakingsgesprek bespreken we welke vragen en wensen er bij jullie leven.  Voordat de daadwerkelijke mediation gesprekken starten ondertekenen we een mediationovereenkomst. Daarin staan de afspraken en 'spelregels'. Elke scheiding is bij ons maatwerk. Wij kijken met een nuchtere blik naar mogelijkheden.


Mediation gesprekken

Jullie gaan door middel van mediation samen in gesprek. We maken onderwerpen bespreekbaar. Dit kan gaan over emoties, zorgen, de zorg voor de kinderen of verdeling van de inboedel. We  brengen al jullie vragen in kaart en maken een helder overzicht van de financiĆ«le situatie, eventueel het ouderschapsplan, de alimentatie, de pen-sioenen, en afspraken omtrent de woning. 

 

Ouderschapsplan

Scheiden/uit elkaar gaan heeft een grote impact op kinderen. Door het opstellen van een ouderschapsplan zorgen jullie ervoor dat de belangen van jullie kinderen zo goed mogelijk behartigd worden. Voor nu, maar ook voor de toekomst

Convenant

Als alle wensen zijn uitgesproken en we alle benodigde documenten hebben, stellen we een convenant op. Als jullie beide akkoord zijn, kunnen jullie deze ondertekenen.

Aanleveren bij de rechtbank

We werken samen met onze advocaat die het convenant (en ouderschapsplan) indient bij de rechtbank. Daarna is het afwachten op de beschikking van de rechtbank. De echtscheidingsbeschikking wordt voor jullie ingeschreven bij de burgerlijke stand, zodat de echtscheiding definitief wordt.

Naar de toekomst

Mochten er na verloop van tijd aanpassingen nodig zijn met bijvoorbeeld een omgangsregeling van de kinderen, dan zijn we graag bereid om hierin mee te denken. 

Wij werken standaard conform de gedrags-regels en reglement van het MfN-registermediatiors